Qatar Airways börjar flyga till Baltikum

Qatar_Airways_Boeing_787-8_Dreamliner_A7-BCO_MUC_2015_02
Qatar Airways Boeing 787-8 Dreamliner. (Foto: Julian Herzog)

Qatar Airways första destination i Baltikum blir Estlands huvudstad, Tallinn. Trafikstart blir antingen i år eller 2019. 

Tallinn blir Qatar Airways första destination i Baltikum, och det andra Mellanösterbolaget som börjar flyga till regionen. Den nya linjen, Tallinn-Doha kommer att börja flygas antingen i år eller 2019 tillsammans med ytterligare 16 nya destinationer som Qatar ska starta. En av linjerna är bland annat Doha-London Gatwick.

Det är Qatar Airways konecernchef, Akar Al Baker, som under världens största resemässa ITB i Berlin berättat att man kommer börja flyga till Tallinn under 2018 eller 2019. Sedan tidigare flyger Etihad Airways i samarbete med Air Baltic till Riga från Abu Dhabi fyra gånger i veckan.

Förutom Tallinn och London Gatwick har Qatar Airways även planer på att börja flyga till Cardiff, Lissabon, Malta, Malaga, Bodrum, Antalya, Hatay i Turkiet, Mykonos och Thessaloniki. Förutom de nya destinationera kommer man även att dubblera flygningarna till Warszawa, Hanoi, Ho Chi Minh City, Kiev och Prag under året.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.