Qatar Airways börjar flyga till Baltikum

Qatar_Airways_Boeing_787-8_Dreamliner_A7-BCO_MUC_2015_02
Qatar Airways Boeing 787-8 Dreamliner. (Foto: Julian Herzog)

Qatar Airways första destination i Baltikum blir Estlands huvudstad, Tallinn. Trafikstart blir antingen i år eller 2019. 

Tallinn blir Qatar Airways första destination i Baltikum, och det andra Mellanösterbolaget som börjar flyga till regionen. Den nya linjen, Tallinn-Doha kommer att börja flygas antingen i år eller 2019 tillsammans med ytterligare 16 nya destinationer som Qatar ska starta. En av linjerna är bland annat Doha-London Gatwick.

Det är Qatar Airways konecernchef, Akar Al Baker, som under världens största resemässa ITB i Berlin berättat att man kommer börja flyga till Tallinn under 2018 eller 2019. Sedan tidigare flyger Etihad Airways i samarbete med Air Baltic till Riga från Abu Dhabi fyra gånger i veckan.

Förutom Tallinn och London Gatwick har Qatar Airways även planer på att börja flyga till Cardiff, Lissabon, Malta, Malaga, Bodrum, Antalya, Hatay i Turkiet, Mykonos och Thessaloniki. Förutom de nya destinationera kommer man även att dubblera flygningarna till Warszawa, Hanoi, Ho Chi Minh City, Kiev och Prag under året.

Kommentera