Embraer-premiären närmar sig för Widerøe

01-wideroe-emb190e2-Embraer
Widerøe Embraer 190-E2. (Foto: Widerøe)

I början av april ska Widerøe ta emot både sitt och världens första Embraer E190-E2 flygplan. Det blir Widerøes första jetflygplan i flottan som bland annat ska flyga på uppdrag av Finnair.

Den fjärde april ska Widerøe vid en ceremoni hos Embraer i Brasilien ta emot sitt första jetflygplan. Det blir samtidigt världspremiär för Embraers senaste utveckling av Embraer 190, E190-E2, som Widerøe är lanseringskund på.

Hos Embraer är förväntningarna stora, och tillverkarens koncernchef, John S. Slattery, twittrade under veckan att den första E190-E2 nu nästan är klar att flyga, och på måndag kommer de första flygningarna att genomföras. Leverans till Widerøe kommer att ske den fjärde april.

Widerøes första E190-E2 ska ha registreringen LN-WEA, och den första kommersiella passagerarflygningen kommer att ske den 24 april uppger check-in.dk. Första flygningen kommer att gå mellan Bergen och Tromsö, där Widerøe har sitt huvudkontor. Flygplanet ska sedan ha sin bas på Bergens flygplats och då öppna för möjligheter att starta utrikeslinjer från Norges andra största flygplats. Bland annat till Göteborg uppger Widerøe.

Förutom att flyga på egna linjer ska Widerøe även använda Embraer 190-E2 på flygningar från Bergen och Tromsö till Helsingfors på uppdrag av Finnair. Linjen från Bergen ska flygas med en daglig avgång alla dagar i veckan med en förmiddagsavgång från Bergen och eftermiddagsavgång från Finland. Tromsö-Helsingfors ska flygas en gång i veckan, på lördagar, med samma flygtider som Bergen-Helsingfors.

 

Widerøe lade en order i slutet av 2016 på tre E190-E2 och en option på ytterligare 12 flygplan av samma typ och Embraer blir med det första flygplanstillverkaren som levererar jetflygplan till det norska regionala flygbolaget.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.