Sun-Air ökar på Göteborg – större flygplan

British_Airways_(Sun_Air)_Dornier_328_D-BMAD_(35397314572)
Sun-Air of Scandinavias Dornier 328JET i British Airways färger. (Foto: Transport Pixels)

När Sun-Air nu avyttrar sin sista Jetstream 31 kommer Aarhus-Göteborg att flygas med en Dornier 328JET istället. Det innebär en kapacitetsökning på 70 procent.

Samma dag som SAS startar nya linjer från Aarhus till München, Oslo och Stockholm skruvar än Sun-Air of Scandinavia upp, om än i mindre skala. Sun-Air kommer nämligen att från 9 april ersätta den Jetstream 31 som idag flyger från Aarhus till Göteborg två gånger dagligen, med en Dornier 328JET.

Sun-Airs Jetstream 32 har plats för 19 passagerare medan Dornier 328JET kan ta 32 passagerare per flygning. Det innebär att kapaciteten ökar från 342 stolar per vecka till 576 stolar vilket motsvarar en procentuell ökning på 68,4 procent skriver check-in.dk. Anledningen till att Sun-Air ökar kapaciteten är att man sålt den Jetstream 31 som flyger till Göteborg och går då till en enhetligt flotta bestående av endast Dornier 328JET-flygplan.

Att Sun-Air uppgraderar till ett större flygplan är välkommet från båda passagerare och flygplatser. Jetstreamen är inte populär bland passagerare som trots att det är en kort flygning mellan Aarhus och Göteborg väljer bort att flyga med Jetstreamen på grund av den dåliga komforten. Något som det nu blir ändring på med en Dornier 328JET.

Sun-Air of Scandiavia är ett danskt flygbolag som flyger från Billund, Aarhus och Aalborg till destinationer i Europa med 14 Dornier 328JET-flygplan. Sun-Air flyger också på uppdrag av Astra Zeneca linjen Göteborg-Cambridge-Manchester. Sun-Air har ett franchises-samarbete med British Airways vilket innebär att flygplanen är målade i British Airways färger och flygningarna utförs med det brittiska flygbolagets flygkod BA.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.