Nextjet flög passagerare till Luleå istället för Göteborg

SDL
Voyageur Airways CRJ 200 på Sundsvall Airport. (Foto: Nextjet)

Under måndagskvällen skulle ett 30-tal passagerare flyga från Sundsvall till Göteborg med Nextjet. Men när flygplanet landade gjorde man det i Luleå istället, och de passagerare som faktiskt skulle till Luleå var kvar i Sundsvall.

Dåligt väder ställde till det för Nextjet under måndagen vilket ledde till förseningar på linjen Luleå-Sundsvall-Göteborg som flygs av kanadensiska Voyageur Airways med en Bombardier CRJ 200. Flygningen på sträckan Sundsvall-Göteborg var tre timmar försenad när man lyfte från Sundsvall vid 20-tiden på måndagskvällen, men istället för att flyga till Göteborg landade man i Luleå. Ingen av de 34 passagerare som fanns ombord skulle till Luleå, och de som var i Sundsvall och skulle till Luleå var kvar på flygplatsen utanför Sundsvall.

Enligt Nextjets marknadschef Henning Lindberg, som Aftonbladet pratat med, rör det sig troligtvis om en rejäl kommunikationsmiss mellan Nextjet och Sundsvall Timrå Airport. Lindberg säger att man hade ställt in flygningen till Göteborg under måndagen på grund av vädret. Men det nådde nog aldrig fram till flygplatsen i Sundsvall.

De 34 passagerare som hamnade i Luleå och skulle till Göteborg flögs till västkusten under tisdagen och de som faktiskt skulle till Luleå men som blev kvar i Sundsvall flögs till Luleå också under tisdagen.

I måndags var det förutom strulet på Sundsvalls flygplats premiär för Nextjet på den nya flyglinjen Umeå-Göteborg som flygs tre gånger dagligen med en CRJ 200 från Voyageur Airways. Linjen förlängs också en gång om dagen till finska Karleby/Jakobstads flygplats.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.