Ingen banförlängning på Skellefteå Airport i år

130510-F-AM292-012
(Foto: Victor J. Caputo)

Ledningen för Skellefteå Airport har beslutat att skjuta på den planerade förlängningen av start- och landningsbanan som skulle ske under sommaren 2018 till sommaren 2019. Orsaken är att det inte finns en klar miljöprövning och miljödom som gör det möjligt att starta förlängningen.

Orsaken till att arbetet med förlängningen av start- och landningsbanan på Skellefteå Airport, Sveriges snabbast växande flygplats för stunden, är att arbetet med miljöprövningen ännu pågår och därmed finns ingen miljödom som gör det möjligt att påbörja projektet.

”Vårt arbete med miljöprövningen har tagit längre tid än vi beräknat och vi skjuter nu på projektet med banförlängning. Arbetet med ett nytt miljötillstånd som ger förutsättningar för Skellefteå Airports framtida verksamhet måste prioriteras”, säger Robert Lindberg VD på Skellefteå Airport.

Målet var att få miljödomen under första kvartalet 2018 för att kunna ge entreprenören som ska genomföra arbetet med förlängningen klartecken att planera in det i sin verksamhet. Något som nu inte blir verklighet och som flyttar fram förlängningen ett år, till sommaren 2019.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.