Ny kinesisk flyglinje till Köpenhamn

Sichuan_Airlines_Airbus_A330-243_Jordan
Sichuan Airlines Airbus A330-200. (Foto: Wikimedia Commons)

Air Transport World rapporterar att Sichuan Airlines i maj kommer att börja flyga från Chengdu i Kina till Köpenhamn och det blir därmed ytterligare en ny Kina-linje från Skandinavien. Dock vill Kastrup inte kommentera uppgifterna om den nya linjen.

Enligt Air Transport World som pratat med Sichuan Airlines styrelseordförande Li Haiying får Köpenhamn, och Kastrups flygplats, ytterligare en flyglinje till Kina när Sichuan Airlines i maj ska börja flyga mellan Chengdu och Köpenhamn. Linjen ska flygas två gånger i veckan med en Airbus A330, som Sichuan idag har 12 stycken av.

Sichuan Airlines har tidigare varit intresserade av att öppna en flyglinje till Skandinavien från Kina och var därför ett av flygbolagen som under förra året sökte tillstånd att starta just en sådan flyglinje.

Det ser alltså ut att nu bli verklighet. Men från Kastrups sida vill man inte säga någonting om den nya flyglinjen då det ofta är flygbolaget som tillkänna ger en ny linje skriver check-in.dk som varit i kontakt med Norden största flygplats.

Totalt finns det nu tre nya Kinalinjer som ska starta under året från Skandinavien. Förutom Sichuan Airliens linje Chengdu-Köpenhamn kommer China Eastern Airlines att börja flyga till Stockholm från Shanghai 16 juni och Air China att gå in i konkurrens med SAS på Köpenhamn-Beijing i slutet på maj i år.

Sichuan Airlines har sin huvudbas på Chengdus flygplats och flyger främst inrikeslinjer i Kina med en flotta på 132 flygplan som består av Airbus-flygplan. Flygbolaget ägs förutom av den kinesiska staten, av flygbolagen China Southern Airlines, China Eastern Airlines samt Shandong Airlines.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.