Knapp ökning för Swedavia i februari

OSDTerminal
Åre Östersund ökade antalet passagerare med 12 procent under februari jämfört med 2017. (Foto: Peter Phillips)

Antalet passagerare som flög till eller från Swedavias tio flygplatser under februari 2018 var 2 895 000, vilket är en knapp ökning med drygt 1 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Dock minskade inrikesresandet. 

Februari var en månad som visade på små förändringar på alla Swedavia-flygplatser förutom Åre Östersund Airport. Totalt sett ökade antalet utrikesresenärer med fyra procent till 1 841 000 och inrikesresandet minskade med tre procent till 1 054 000.

Åre Östersund skiljde sig från övriga flygplatser inom Swedavia. Där ökade antalet passagerare med 12 procent till 59 000 passagerare per månad, främst tack vare fotbollscharter i samband med Östersund FKs Europa Leauge spel. På Stockholm Arlanda Airport ökade antalet passagerare med två procent till 1 804 000 passagerare. Göteborg Landvetter Airport ökade i antal passagerare med två procent till 453 000. På Stockholms cityflygplats Bromma minskade antalet passagerare med tre procent jämfört med samma månad förra året.

Inrikestrafiken minskade med tre procent sett över alla tio Swedavia-flygplatser, och alla flygplatser förutom Åre Östersund och Umeå backade med mellan en och sju procent jämfört med februari förra året.

PAXfeb2018
(Foto: Swedavia)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.