BRA erbjuder 100 procent biobränsleflygningar

dsc01618_35614055645_o
BRA premiärtankar med biobränsle på Halmstad City Airport. (Foto: BRA)

BRA blir det första passagerarflygbolaget i världen med biobränslebiljetter för flyg, det vill säga möjlighet för alla att välja 100 procent biobränsle för sin flygresa, direkt vid bokning.

Med start den åttonde april 2018 blir det möjligt för alla som flyger med BRA att boka biobränsleflyg mot ett tillägg om 300 kronor per flygning. Biobränsletillägget innebär att varje resenär försäkrar sig om att den egna flygningen görs så grönt som möjligt med biobränsle, på samma sätt som att köpa grön el till sitt hushåll.

”Det är viktigt för oss som flygbolag att göra det enkelt att välja klimatsmart. Att välja biobränsle är en fantastisk möjlighet vi som flygbolag nu erbjuder alla våra kunder. Tidigare har vi erbjudit detta för företag. Detta är ett viktigt och konkret steg mot vårt mål att bli fossilfria till år 2030”, säger Christian Clemens som är VD för svenska flygbolaget BRA.

BRAs biobränslebiljetter innebär att resenärens flygresor till största del blir fossilfria. Det fungerar på samma sätt som att köpa grön el till hushållet. Det vill säga, man köper och försäkrar sig om att biobränsle tankas av BRA. Tankningen görs i efterhand när BRA ser hur mycket biobränsle som köps av resenärerna.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.