Ryanair tar emot flygplan i en rasande takt

Tre nya Ryanair Boeing 737-800 från Boeings fabrik i Seattle på sin väg till Dublin. (Foto: Flightradar24)

En del flygbolag vill inte ta emot nya flygplan allt för nära varandra och sprider därför ut leveranserna för att optimera användningen av flottan samt att sprida ut allt arbete runt omkring mottagandet av ett nytt flygplan. Men Ryanair tänker annorlunda och i lördags levererades tre splitternya Boeing 737-800-flygplan till bolagets bas i Dublin.

Att ta emot ett nytt flygplan för första gången är ett stort arbete för ett flygbolag. Det ska utrustas enligt flygbolagets egna krav, ha rätt dokumentation och bolaget ska bekanta sig med tillskottet. Därför föredrar många flygbolag att ta emot nya flygplan med jämna mellanrum, och inte för nära varandra på grund av mängden arbete som ligger bakom. Men Ryanair tänkte annorlunda i förra veckan då man tog emot inte mindre än tre helt nya flygplan på en dag.

I lördags levererades tre splitternya Boeing 737-800 till Ryanair från Boeing. De tre flygplanen flög nästan i formation under leveransflygningen från Boeing Field utanför Seattle till Ryanairs huvudbas i Dublin vilket gick att se på Flightradar24.

Ryanair är den största Boeing-operatören i världen och har idag 419 stycken Boeing 737-800 i flottan som flyger från över 80 baser runt om i Europa. Förutom att redan ha 419 Boeing-flygplan i flottan har Ryanair även en order på ytterligare 50 B737-800 samt en order på 110 Boeing 737 MAX 200. Boeing 737 MAX 200 är en ”high-density” version av Boeing 737 MAX 8, som kan ha 200 passagerare ombord jämfört med standard på MAX 8 versionen som är 175 passagerare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.