Ingen nyproduktion av Boeing 767 är aktuell

United_Airlines_Boeing_767-400
United Airlines Boeing 767-400. (Foto: Meisterflieger)

Spekulationerna om att Boeing eventuellt ska återuppta tillverkningen av 767-flygplan har varit många. Men nu avvisar Boeing planerna på att återuppta tillverkningen, det finns helt enkelt inte på kartan. 

Det är Boeings vice VD Randy Tinseth som tillbakavisar rykten och spekulationer om att den amerikanska flygplanstillverkaren skulle återuppta produktionen av 767-flygplan. Under en konferens i veckan ska Tinseth ha sagt att han inte överhuvudtaget inte kan se Boeing återuppta produktionen av B767.

Spekulationerna om en eventuell nytillverkning kommer bland annat efter att uppgifter pekat på att United Airlines varit intresserade av en ny beställning på B767. Enligt ch-aviation ska United Airlines under november förra året varit angelägna om att ersätta de Boeing 767:or som det amerikanska flygbolaget har i flottan idag med nya 767-flygplan.

Den sista Boeing 767:an som lämnade Boeings fabrik var en B767-300ER som levererades till Air Astana i juni 2014 och enligt ch-aviation finns det idag 742 aktiva 767-flygplan hos 96 flygbolag över hela världen.

2 kommentarer

  1. Fast detta gäller bara den civila varianten för passagerare. Militära 767 och fraktversioner tillverkas ännu och det var väl därför det hade varit möjligt att dra igång även tillverkning av civila passagerar-767?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.