BRA första flygbolaget i Fossilfritt Sverige

Flygplan AVRO RJ 100 3 160229_0
BRA Avro RJ 100. (Foto: BRA)

BRA har som första flygbolag beviljats medlemskap i  Fossilfritt Sverige, och flygbolaget har sedan 2015 arbetat för ett fossilfritt inrikesflyg.

BRA arbetar sedan tre år tillbaka aktivt mot ett fossilfritt inrikesflyg, med målet att bland annat halvera utsläppen från sina passagerare till 2025. BRA arbetar också mot målet om ett fossilfritt flyg år 2030. Redan år 2009 blev BRA det första miljöcertifierade passagerarflygbolaget i världen, då under bolagsnamnen Malmö Aviation och Sverigeflyg. Sedan dess har bolaget arbetat för att minska utsläppen.

”Vi vill vara med och driva arbetet framåt och visa att vi menar allvar när det gäller inrikesflygets möjligheter att bli fossilfritt” säger Anna Soltorp som är Hållbarhetsansvarig hos flygbolaget BRA.

Fossilfritt Sverige startades som ett initiativ av regeringen inför klimatmötet i Paris 2015 med målet att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Fossilfritt Sverige är en plattform för dialog och samverkan mellan företag, kommuner och andra typer av aktörer som vill göra Sverige fritt från fossila bränslen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.