Färre reste med SAS i februari

LN-RKU_A330_SAS_ARN
SAS Airbus A330-300. (Foto: Bene Riobo)

I februari reste drygt 2 miljoner passagerare med SAS, en marginell minskning jämfört med föregående år. Under månaden ökade SAS antalet avgångar till destinationer för de som söker skidåkning samt till destinationer i södra Europa och fortsätter att anpassa trafiken till passagerarnas efterfrågan.

SAS fortsätter att satsa på en ökad anpassning av destinationer och linjer efter kundernas skiftande efterfrågan under året. Därför ökade SAS under februari kapaciteten till typiska vinterdestinationer för skidåkning som Chambéry, Innsbruck och Salzburg. Samtidigt ökade SAS antalet resor för de som söker värme, till destinationer som Madeira, Gran Canaria, Teneriffa och Fuerteventura. Anpassningen togs emot positivt och antalet resenärer på de fritidsorienterade linjerna ökade med tio procent jämfört med föregående år

”Vi har fått ett positivt gensvar på anpassningarna i vårt nätverk. Det har lett till att fler valt att resa med SAS till både destinationer för skidåkning och värme. Under vinterperioden har vi minskat den totala kapaciteten efter den säsongsmässigt lägre efterfrågan. Samtidigt bibehåller vi kapaciteten på våra mer affärsorienterade linjer, vilket lett till att antalet passagerare ökat på viktiga inrikeslinjer som Oslo-Bergen och Stockholm-Luleå,” säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Kabinfaktorn för februari hamnade trots en ökad anpassning av trafiken på låga 66 procent, och kapaciteten på inrikeslinjer i Sverige minskade med 0,3 procent medan antalet passagerare minskade med 2,2 procent. Enligt SAS beror detta på att man minskat kapaciteten på nästan alla inrikeslinjer. Även på långlinjerna minskade SAS kapaciteten i februari jämfört med samma månad förra året. SAS erbjöd 3,3 procent mindre kapacitet under februari i år och trafiken minskade med 6,7 procent vilket till stor del beror på det kinesiskan nyåret och att ett flygplan tagits ur trafik enligt bolaget.

En ljuspunkt för SAS under februari var Europatrafiken och intra-skandinaviska linjer där antalet passagerare ökade med 1,9 procent samtidigt som kapaciteten ökade med 3,3 procent jämfört med februari förra året.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.