Stockholm Skavsta får ny flyglinje

Skavsta_flygplats_Ryanair
Ryanair Boeing 737-800 på Skavsta flygplats. (Foto: TS Eriksson)

Till vintertidtabellen 2018/2019 får Stockholm Skavsta ytterligare en ny flyglinje när Ryanair återkommer med flygningar till Edinburgh. En linje som det irländska flygbolaget tidigare flugit mellan 2008 och 2013.

Ryanairs nedläggning av basen i Glasgow innebär att en Boeing 737-800 överförs till Edinburgh-basen, och det är kanske det som gör att Skavsta nu får en nygammal flyglinje tillbaka. Det är Skavsta-Edinburgh som att kommer börja flygas 29 oktober med två avgångar i veckan med en Boeing 737-800 som har plats för 189 passagerare.

”Vi är väldigt glada över den nya flyglinjen, som åter ger Stockholm Skavsta en direktförbindelse till Skottland. I Edinburgh och Skottland finns mycket att se och göra för alla, men kanske speciellt för golfspelare, naturentusiaster och whiskyälskare. Detta är Stockholm Skavstas andra rutt till Storbritannien, som även trafikerades framgångsrikt under åren 2008 till 2013,” säger Peter Steinmetz, VD Stockholm Skavsta Airport.

Skavsta fortsätter att växa och vara den ledande flygplatsen för lågprisflygbolag i Stockholms-regionen. I februari kom även nyheten att Wizz Air öppnar sin 14:e flyglinje från flygplatsen till polska Szczecin i nordvästra Polen under året. Skavsta används idag av just Ryanair och Wizz Air som tillsammans flyger till 48 destinationer vilket gör Skavsta till landets femte största flygplats med 2,1 miljoner passagerare under förra året.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.