Lufthansa ändrar ny målning

Lufthansa-747-8-newlivery
Lufthansa Boeing 747-8 i det nya färgschemat som nu ska justeras. (Foto: Ben Schlappig)

Det har bara gått en månad sedan Lufthansa presenterade sin nya flygplansmålning på en Boeing 747 och en Airbus A321. Men den blåa färgen håller inte måttet och ska nu ändra nyans för att uppfattas som blå även under ogynnsamma ljusförhållanden.

Lufthansas nya färgschema har mött kritik och nu ändrar det tyska flygbolaget om den blåa färgen efter att den inte motsvarat förväntningarna. Lufthansa säger till Airlive.net att man vill ändra den blåa färgen så att den uppfattas som blå även under ”ogynnsamma” ljusförhållanden.

På flera bilder på de två flygplan som blivit ommålade i det nya färgschemat kan den blåa färgen nästan uppfattas som svart, och det vill Lufthansa nu råda bot på. Det är efter att den Boeing 747 som blivit ommålad landat i bland annat Hong Kong och New York som Lufthansa insett att den blåa målning har sett mycket mörkare ut än den gjorde i en testmiljö skriver flygbolaget själva i ett pressmeddelande.

Den nya målning som presenterades i februari är den första ändringen i Lufthansa färgschema på 30 år. Alla flygplan i Lufthansa flotta ska målas i det nya färgschemat, något som kommer ta tid. Lufthansa har ungefär 300 flygplan som löpande kommer att bli ommålade och den sista ommålningen ska vara klar om sju år. Under 2018 kommer 40 flygplan att bli ommålade.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.