Fler passagerare väljer Norrköping

NRK
BMI Regional Embraer 145 på Norrköping Airport. (Foto: Norrköping Airport)

Efter tre månaders ökning av passagerarantalet i Norrköping blev februari ytterligare en månad med en rasande passagerartillväxt. Antalet passagerare dubblerades nästan och ett större utbud än tidigare tros vara anledningen.

Under februari ökade antalet passagerare med hela 46 procent jämfört med samma månad förra året på Norrköping Airport. Enligt flygplatsens marknadschef, Bertil Skärblom, är det ett starkare utbud med en blandning av både bättre charter och reguljärflyg som tros vara den största faktorn till ökningen.

Precis som under tidigare månader är det reguljärflyget till och från München med BMI Regional som står för den största procentuella förbättringen. Under februari ökade Münchenpassagerarna med 90 procent.

BMI Regional flyger Norrköping-München med två dagliga avgångar på vardagar, en på lördagar till München, två avgångar från München på söndagar och en till München på söndagar med en Embraer 145. Linjen är ett samarbete mellan BMI Regional och Lufthansa som gör det möjligt att byta flyg i München och resa vidare i Lufthansa linjenätverk över hela världen.

”Nu ser vi med stor tillförsikt fram emot resten av våren och sommaren, vi tror att ökningen kommer att fortsätta och räknar då med fortsatt ökning av både affärsresandet och fritidsresandet. Det ser allt mer positivt ut”, säger Sten Norinder VD på Norrköping Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.