Shanghai – ny destination från Stockholm

First_Airbus_A330-300_in_the_new_China_Eastern_Airlines_livery
China Eastern Airlines Airbus A330-200 som kommer till Stockholm. (Foto: Wikimedia Commons)

China Eastern Airlines ansökte under förra året hos den kinesiska flygmyndigheten om att få starta en flyglinje till Stockholm från Shanghai. Ansökan har nu blivit verklighet och i juni går den första flygningen mellan Arlanda och Kinas största stad.

Den 16 juni får Stockholm Arlanda ytterligare en ny långlinje till Asien. Denna gången är det Kinas största stad Shanghai som blir ny destination med det kinesiska flygbolaget China Eastern Airlines. Stockholm-Shanghai ska flygas fyra gånger i veckan med avgångar på tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar.

Avgångstid från Shanghai är klockan 01.05 med ankomst på Arlanda klockan 06.15. Returen till Kina avgår sedan från Stockholm klockan 12.30 och är tillbaka i Shanghai klockan 05.10 dagen efter. Alla avgångar ska flygas med en Airbus A330-200.

”Kina är en oerhört viktig exportmarknad för Sverige och i Shanghaiområdet finns många etableringar. Den nya direktlinjen mellan Stockholm Arlanda Airport och Shanghai är därför av stor betydelse för svenskt näringsliv och kommer även att bidra till att göra Sverige och Stockholm mer attraktivt för det växande antalet kinesiska besökare”, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

China Eastern Airlines är ett av de största kinesiska flygbolagen och har sin största hubb på Pudong-flygplatsen i Shanghai, vilket ger resenärer från Stockholm möjlighet att resa vidare i Asien med China Eastern Airlines via Shanghai. China Eastern Airlines är medlem i Skyteam-alliansen vilket även de europeiska flygbolagen Air France, KLM, Alitalia, Air Europa, Czech Airlines och rumänska TAROM är.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.