Dubai stänger start- och landningsbana

Dubai_International_Airport_Terminal_three
Dubai International Airport. (Foto: Wikimedia Commons)

Dubai International Airport stänger en av sina två start- och landningsbanor när den södra banan ska renoveras under 45 dagar nästa år. Något som kommer att minska kapaciteten på en av världens största flygplatser drastiskt. 

Enligt ch-aviation har Dubai Airports bekräftat att man kommer att stänga den södra av de två start- och landningsbanorna på Dubai International Airport under 45 dagar nästa år. Detta för att banan behöver ny beläggning och samtidigt ska man utföra olika uppgraderingsjobb på banan.

Den södra banan heter 12R/30L och kommer från 16 april till 30 maj 2019 att vara stängd. Det kommer att innebära en drastisk minskning i hur många flygplan som kan starta och landa per timme för världens tredje största flygplats, mätt i antal passagerare, då endast en bana kommer att vara i drift. Det är tänkbart att en del trafik kommer att flyttas över till Dubais andra flygplats, Al Maktoum, som idag används av lågprisflygbolag och fraktflyg, under tiden som man renoverar den södra banan.

Från Dubai Airports sida har man redan nu gått ut med information om banavstängningen till flygbolagen som flyger till Dubai International och man säger också i ett pressmeddelande att man kommer jobba nära flygbolagen för att minimera påverkan för resenärerna.

Dubai Internationals norra bana, 12L/30R, genomgick ett liknande arbete under 2014, men då över en 80-dagarsperiod.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.