Danska BackBone Aviation på väg tillbaka

EC-HSH_CRJ200_Air_Nostrum_SCQ
Bombardier CRJ 200 som BackBone Aviation flugit med tidigare. (Foto: Bene Riobó)

Det danska flygbolaget BackBone Aviation gick i konkurs 17 januari i år. Men nu har irländska och amerikanska investerare köpt flygbolaget och flygningar kommer inom kort att startas igen.

Ett flyguppehåll på sex veckor blev det för det danska flygbolaget BackBone Aviation med säte i Esbjerg efter konkursen den 17 januari tidigare i år. Ett antal okända irländska och amerikanska investerare har köpt flygbolaget som också har säkrat tillgång till ett flygplan för att kunna återuppta sin verksamhet igen.

”Samma personal som tidigare arbetat för BackBone kommer att stanna kvar i bolaget, och vi har säkrat ett flygplan för våra kommande flygningar. Dessutom har ett avtal som kommer innebära att fler flygplan tillkommer”, säger BackBone Aviations VD Einar Adalsteinsson i ett pressmeddelande.

BackBone Aviation flög innan konkursen med tre Bombardier CRJ 200 på olika charteruppdrag för flygbolag, privatpersoner, företag och idrottslag. BackBone Aviation hade även slutit avtal med den schweiziska researrangören PowdAir under förra året om att genomföra flygningar från Sion i Schweiz till ett flertal destinationer i Europa. Men det avtalet skrotades när PowdAir backade ur efter att man tappat en av sina viktigaste investerare under november förra året.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.