TUI investerar i flygplansflottan

TUIfly_Boeing_737-800_(D-ATUN)_at_Frankfurt_Airport
TUIfly Boeing 737-800. (Foto: Wikimedia Commons)

TUI blir den första europeiska charterarrangören som kommer att flyga med Boeings nya 737 MAX 8 och 10. Man kommer att byter ut hela sin nordiska flygplansflotta och totalt har fem nya flygplan beställts för Norden och det första levererades i måndags. 

TUI Group, som består av sex flygbolag, varav ett är TUIfly Nordic, har genomfört stora investeringar i sin flygplansflotta. Totalt har TUI Group en order på 72 nya Boeing 737 MAX 8 och 10. Den nordiska marknaden blir tillsammans med den belgiska först att ta emot de nya flygplanen och det första flygplanet, SE-RNA landade på Stockholm Arlanda under tisdagsmorgonen efter en flygning från Boeings fabrik i Seattle.

”Namnbytet från Fritidsresor till TUI var ett symboliskt steg vi tog mot att bli nästa generations researrangör. Att uppdatera vår flygplansflotta är ytterligare ett steg i den riktningen. Det här är en stor investering för att vara med och forma framtidens resande. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra resenärer det senaste inom flygteknik och komfort”, säger Alexander Huber VD TUI Nordic.

TUIfly Nordic kommer främst att använda det nya flygplanet för sina flygningar inom Europa och därmed ersätta dagens Boeing 737-800 som den nordiska divisionen har fem stycken av med MAX-flygplan. SE-RNA kommer att gå i trafik den 4 mars med en flygning från Stockholm till Teneriffa. Vilka specifika linjer och flygplatser som de nya MAX-flygplanen kommer att trafikera är inte klart ännu och kommer enligt ett pressmeddelande från TUI att presenteras senare under året då fler MAX-flygplan anländer till Norden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.