Göteborg-Landvetter bygger ut

Det nya hotellet på Göteborg Landvetters flygplats. (Foto: Wingårdh Arkitekter)

Swedavia har beslutat att bygga ut Göteborg Landvetter Airports terminal för att möta ökningen och resenärer samt att bidra till att bygga framtidens flygplats.

Swedavia genomför de närmsta åren en stor expansion av Göteborg Landvetter Airport för att möta regionens behov av ökad tillgänglighet. Utbyggnaden sker i etapper av den norra och södra delen av flygplatsterminalen för att möta resenärsökningen och bidra till att bygga framtidens flygplats.

År 2017 var återigen ett rekordår för Göteborg Landvetter Airport, som nu närmar sig sju miljoner resenärer på ett år. För att säkerställa och förbättra kapaciteten för bagagehantering och säkerhetskontroll utvecklar Swedavia den norra delen av terminalbyggnaden.

Terminalexpansion norr, som är den första delen i utbyggnaden av Landvetter, omfattar byggnationen av ett nytt hotell kopplat till terminalen, en gemensam säkerhetskontroll för inrikes- och utrikesresenärer samt ett nytt bagagehotell.

”Vi har en fantastisk trafikutveckling och sedan 2012 har antalet resenärer ökat med över 40 procent”, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport. Att växa hållbart är en förutsättning för vår verksamhet. Det är glädjande att vi tillsammans med Peab bygger ett nytt bagagehotell, säkerhetskontroll och ett nytt miljöcertifierat hotell som kommer att drivas av Scandic och som öppnar 2021.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.