Spårvagnsstation på Bromma Airport

BMA
Stockholm Bromma Airport får en spårvagnsstation. (Foto: Peter Phillips)

Det första spadtaget för den så kallade Kistagrenen har tagits, och med det även det första spadtaget för en spårvagnsstation på Bromma flygplats som förväntas stå klar om tre år.

Stockholms cityflygplats Bromma ska om tre år ha en spårvägsstation som gör det möjligt att ta spårvagn från norra Stockholm, Solna och Sickla Udde till flyget på Bromma. Det är genom byggnationen av den så kallade Kistagrenen som Bromma flygplats blir ännu lättare att ta sig till med kollektivtrafik, genom en spårvagnsstation vid terminalen, och stärker flygplatsens ställningen som en citynära flygplats.

Att man nu väljer att bygga en tågstation vid Bromma flygplats låter osannolikt om man tittar tillbaka till år 2015 då det var en livlig debatt om flygplatsen skulle läggas ned innan år 2038, då avtalet för flygplatsdrift löper ut, för att bereda plats för bostäder. Men flygplatsen finns kvar idag och ser i dagsläget ut att få finnas kvar i alla fall till år 2038.

Förutom en ny tågstation pågår även del andra byggnationer på Bromma flygplats där en ny ankomsthall stod klar under förra året och avgångshallen ska under året förändras för att vara mer anpassad till dagens passagerarströmmar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.