Ny miljonförlust för SAS

LN-RGN_A320NEO_SAS_(34834451064)
SAS Airbus A320neo. (Foto: Wikimedia Commons)

Det första kvartalet i SAS finansår 2017/2018 blev en ny miljonförlust på 273 miljoner kronor. Dock var det en betydligt mindre förslut än samma period förra året.

SAS redovisade under tisdagsmorgonen det ekonomiska resultatet för november 2017 till januari 2018. Det blev en miljonförslut på 273 miljoner kronor som dock hade minskat från en förlust på 697 miljoner kronor under samma period i det förra finansåret 2016/2017. Förlusten var väntad under en period där SAS dragits med förseningar som enligt bolaget själva beror på ovanligt stora väderproblem.

”Resultatförbättringen är glädjande trots ett negativt resultat och visar att vårt långsiktiga arbete med att stärka vårt erbjudande och effektivisera verksamheten ger resultat”, säger SAS VD och koncernchef Rickard Gustafson.

Gustafson skriver i kvartalsrapporten att den nya London-basen och starten av SAS Irland går bra med syftet att säkerställa att man kan konkurrera på samma villkor som övriga europeiska flygbolag. Verksamheten har enligt Gustafson fått en bra start och SAS har nu trafiksatt fyra Airbus A320neo, genomfört över 800 flygningar och transporterat över 80 000 passagerare med SAS Irland. Gustafson skriver också i rapporten att ”den nya verksamheten har fått ett positivt mottagande bland kunderna. Samtidigt kan vi konstatera att enhetskostnaden för verksamheten utvecklas planenligt, vilket innebär att den inom kort blir lägre än i vår Skandinavien-baserade operation”.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.