Mer automatik på Swedavias flygplatser

Automatiska inpasseringsgrindar vid säkerhetskontrollerna införs nu på Swedavias flygplatser. Foto Swedavia.
(Foto: Swedavia)

Swedavia fortsätter utvecklingen av självbetjäningstjänster för att göra flygresandet vid Swedavias flygplatser smidigare. Automatiska inpasseringsgrindar vid säkerhetskontrollerna införs nu på flygplatserna runt om i landet.

Satsningen på självbetjäning hos Swedavia utgår från resenärernas önskemål om att få ett snabbare, enklare och smidigare resande. Självbetjäningen bidrar även till att minska köerna och optimera terminalutrymmet.

Under februari har man på Stockholm Arlanda Airport infört automatiserade inpasseringsgrindar i stora säkerhetskontrollen i Terminal 5. Även Göteborg Landvetter Airport har fått sin första automatiserade inpasseringsgrind i gate installerad och fler kommer att sättas i bruk längre fram. Under året kommer införandet även att ske på ytterligare Swedaviaflygplatser.

”Självbetjäningstjänster är något som våra flygbolag och vi vill införa för att uppnå en förenkling i resandet för resenärer och ökad effektivitet för våra flygbolag. De nya tjänsterna som vi inför ligger i linje med vad våra flygbolag och resenärer efterfrågar”, säger Elisabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia Airports.

På Åre Östersund Airport används också automatik där resenärer kan lämna skidorna i den automatiserade bagageinlämningen och incheckningsautomater finns även på ett flertal hotell i Åre, vilket gör att resenärer kan ta ut bagagetaggar och sätta fast på sitt bagage redan innan de kommer till flygplatsen. Detta i kombination med att kunna checka in i förväg förenklar resan och resenären behöver enbart lämna in bagaget då man kommer till flygplatsen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.