Snöoväder lamslår Arlanda och Bromma

4261957133_f3a250f9a4_b
(Foto: James Lee)

Ett kraftigt snöoväder lamslår Arlanda och Bromma vilket innebär att flygtrafiken nästan står still till och från Stockholm. Enligt Swedavia förväntas det fortsätta under hela dagen. 

Under måndagsmorgonen har ett kraftigt snöoväder runt Stockholm ställt till det för flygtrafiken på främst Arlanda men också Bromma. Ett flertal avgångar från Arlanda har ställts in, bland annat flygningar till Göteborg, Ronneby, Åre Östersund, Sundsvall, Umeå, Tallinn, Warszawa, och Düsseldorf.

De avgångar som inte är inställda är kraftigt försenade och Arlanda har 5.0 i Flightradar24s förseningsindex vilket är det högsta förseningsindexet en flygplats kan ha och innebär stora problem samt inställda flygningar. Situationen på Arlanda förvärras ytterligare då det pågår underhållsarbete på tvärbanan 08/26 vilket gör att man inte kan använda den banan för starter och landningar.

På Bromma är man inte lika påverkade av snöovädret då snöröjningsarbete där går snabbare än på Arlanda eftersom man har en bana som är kortare än Arlandas tre och mindre flygtrafik att ta hänsyn till. Dessutom lider Bromma inte lika mycket av vindar och snödrivor som Arlanda. Dock är alla flygningar till och från cityflygplatsen kraftigt försenade och Bromma har ett förseningsindex på 3.1 på Flightradar24 vilket innebär problem med försenade avgångar och ett fåtal inställda flygningar.

Det råder även svårigheter att komma in på Swedavias hemsidor till Arlanda och Bromma som troligtvis är hårt belastade. Swedavia säger att man förväntar sig följdförseningar för flygningar under hela dagen.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.