Ny linje med Wizz Air från Skavsta

Wizzair_Nis
Wizz Air Airbus A320. (Foto: Wikimedia Commons)

I maj 2018 öppnar Wizz Air en ny flyglinje från Stockholm Skavsta. Denna gången går flygningarna till Szczecin i nordvästra Polen.

Wizz Airs 14:e flyglinje från Skavsta blir till den polska staden Szczecin med start den 14 maj. Linjen ska flygas två gånger i veckan, på måndagar och fredagar, med en Airbus A320.

”Vi har, med hjälp från den polska ambassaden och den polska turistorganisationen i Stockholm, kunnat visa potentialen för den här flyglinjen. Idag reser många via Berlin eller åker bilfärja från södra Sverige till Szczecin. Jag tror att många av dem kommer att välja att flyga direkt istället”, säger Peter Steinmetz, VD Stockholm Skavsta Airport

Szczecin ligger Västpommern i nordvästra Polen, precis invid gränsen mot Tyskland. Staden är uppbyggd efter samma struktur som den franska huvudstaden och kallas även ibland för ”Paris i norr” med många parker och grönområden. Szczecin är både en universitetsstad och en viktig transportknutpunkt med sitt läge invid floden Oder och närheten till Östersjön samt Tyskland.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.