Norwegian vill växa på Gatwick men saknar slottar

EI-LNA_Boeing_B.787-8_Norwegian_(9523920911)
Norwegian Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Wikimedia Commons)

Norwegian är mycket angelägna om att växa på London Gatwick och dubblerar därför kapaciteten under 2018. Men det finns en enorm efterfrågan och det norska flygbolaget vill flyga ännu mer från London, men man hindras på grund av saknaden av slottar.

Norwegian planerar att basera tolv Boeing 787-9 Dreamliners på Gatwick-flygplatsen utanför London under sommaren i år. Basering av de tolv flygplanen innebär en fördubbling i kapacitet jämfört med sommaren 2017, men Norwegians VD Björn Kjos ser potential att växa ytterligare.

”Vi skulle lätt kunna flyga fyra gånger per dag till New York (vilket är dubbelt så många som idag) om vi får tillgång till slottar. Det finns en enorm efterfrågan. Problemet är att vi har trånga flygplatser och att det finns inte många slottar tillgängliga. Vi har tagit dem som funnits”, säger Björn Kjos till Air Transport World

Norwegian har nyligen tagit över ett antal slottar från Small Planet Airlines på Gatwick för att kunna expandera på London-flygplatsen, men har samtidigt givit upp möjligheten till att få slottar från det konkursade Monarch Airlines. Detta på grund av att man inte kan börja använda dem direkt och löper en risk att förlora dem igen.

Trots kapacitetsproblemen på Gatwick ser Björn Kjos ingen anledning till att börja flyga från en ytterligare London-flygplats, exempelvis Stansted. Kjos säger att Norwegian kommer att hålla sig kvar på Gatwick och bara flyga därifrån av totalt fem London-flygplatser.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.