Pilotbrist ställer in flygningar från Borlänge

Jetstream_AIS
AIS Airlines Jetstream 32. (Foto: AIS Flight Academy)

AIS Airlines som flyger från Borlänge till Göteborg och Malmö via Örebro, har den senaste tiden dragits med pilotbrist som gör att alla flygningar på sträckan Borlänge-Göteborg har fått ställas in. Men under mars ska trafiken komma igång igen.

Det nederländska flygbolaget AIS Airlines flyger sedan 2015 från Borlänge till Göteborg och Malmö via Örebro med två Jetstream 32 flygplan. Men flygbolaget saknar piloter vilket har gjort att flygningarna mellan Borlänge och Göteborg inte flugits sedan en tid tillbaka. Detta skriver Avesta tidning.

Dock ska pilotbristen vara löst någon gång under mars och då ska trafiken från Borlänge till Göteborg återupptas. Men fram tills dess kommer inga flygningarna att ske mellan de båda städerna. Trafiken på Borlänge-Örebro-Malmö ska inte ha påverkats av pilotbristen och flygs med två dagliga avgångar på vardagar, vilket även Borlänge-Göteborg görs normalt.

AIS Airlines har sin huvudbas på den nederländska flygplatsen i Lelystad utanför Amsterdam och har en flotta som består av sju Jetstream 32-flygplan som har plats för 19 passagerare. Förutom att flyga från Borlänge flyger man också på uppdrag av Flexflight i Sverige på sträckorna Torsby-Hagfors-Stockholm, Sveg-Mora-Stockholm samt Åre/Östersund-Umeå. Dessutom trafikerar AIS Airlines en tysk inrikeslinje från Münster/Osnabrück till Stuttgart.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.