Första Boeing 777 levererad till Ukraina

260ef4be-4d1c-4a2c-823c-a0863945ebbc
UIAs första Boeing 777. (Foto: Ukraine International Airlines)

Ukraine International Airlines har nu fått sin första Boeing 777 i flottan. Detta sedan den första av totalt fyra trippelsjuor landat på Kievs Boryspil flygplats under helgen.

Ukraine International Airlines flyger idag med fyra Boeing 767-flygplan på bolagets långlinjer från flygbolagets hubb på Boryspil-flygplatsen utanför Kiev. Men Ukraine International Airlines ska ersätta 767:orna med nyare trippelsjuor, och den första av totalt fyra landade under den gånga helgen i Kiev.

Det första flygplanet är en Boeing 777-200ER som fått registreringen UR-GOA och har tidigare flugit hos det ryska flygbolaget Orenair. Ytterligare två Boeing 777-flygplan som ska börja flyga hos det ukrainska flygbolaget kommer att kommer från leasingbolaget AerCap och har tidigare flugit hos sydkoreanska Asiana Airlines.

”De kommer att börja levereras under första halvan av februari, och den fjärde samt sista kommer vi att få i mitten av juni”, säger Ukraine International Airlines VD Yury Miroshnikov till ukrainska CTFS.

De nya Boeing 777-flygplanen, som kommer att börja flyga från Kiev under mars till Tel Aviv, New York JFK och Bangkok, ska på sikt ersätta de fyra Boeing 767-300ER som Ukraine International Airlines idag har i sin långlinjeflotta.

Ukraine International Airlines är det största flygbolaget i Ukraina och flyger med 39 flygplan till över 80 destinationer, främst i Europa. Det ukrainska flygbolaget flyger bland annat till Stockholm Arlanda med en till två avgångar per dag med Boeing 737-800.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.