Krisande Alitalia det punktligaste flygbolaget i världen

Alitalia_Airbus_A320-216_EI-DSY_Fiumicino2015 (1)
Vill man komma fram i tid är Alitalia flygbolaget att välja då man var bäst i världen på att hålla tiderna i januari. Här Alitalia Airbus A320. (Foto: Alessandro Ambrosetti)

I januari var det ekonomiskt krisdrabbade italienska flygbolaget Alitalia det bästa flygbolaget på att hålla tidtabellen av alla världens flygbolag. 

Det pressade flygbolaget Alitalia blev världens mest punktliga flygbolaget under året första månad. Det är amerikanska Flightstats.com som varje månad publicerar en lista på de mest punktliga flygbolagen i världen, och under januari registrerade Alitalia 14 801 flygningar och 91,89 procent av dem landade i tid. De övriga 8,11 procenten av flygningarna hade en genomsnittligt försening på 32,8 minuter, det skriver check-in.dk.

Alitalia levererade alltså ett toppresultat när det gäller punktlighet, men det italienska flygbolaget befinner sig samtidigt i en djup ekonomisk kris sedan Etihad Airways drog sig ur samarbete mellan de båda flygbolagen och med det försvann även Etihads ekonomiska stöd. Sedan förra året letar Alitalia efter en ny köpare och både Lufthansa. Ryanair och easyJet är samt har varit kandidater. En bra punktlighet för Alitalia är i alla fall ett bra köpargument.

Tvåa på Flightstats.coms lista är Qatar Airways som genomförde 14 418 flygningar och 87,88 procent av dem landade i tid. För de övriga 12,12 procenten av flygningarna var förseningssnittet dock större än Alitalias. Förseningssnittet på de försenade flygningarna för Qatar Airways blev 51,4 minuter under januari.

På 31:a plats kommer SAS som under januari månad hade en punktlighet på 72,43 procent och en genomsnittligt försening på 41,8 minuter på de dryga 12,5 procenten som inte ankom på tid. Norwegian hamnar dock en bit längre ned med en punktlighet på blygsamma 60,59 procent under årets första månad.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.