Delta lämnar Stockholm och satsar på Köpenhamn

800px-Delta_B767-300(N199DN)_(3887226088)
Delta Air Lines Boeing 767-300ER. (Foto: Kentaro Iemoto)

Delta Air Lines kommer inte tillbaka till Stockholm Arlanda under sommaren i år med en linje till New York. Istället väljer det amerikanska flygbolaget att utöka flygningarna till Köpenhamn.

Det blir bara United Airlines av de amerikanska flygbolagen som kommer att flyga från Sverige till USA under sommaren i år. Tidigare har United flugit året runt från Stockholm till New York, men nu endast under sommaren, och Delta har flugit på linjen under sommaren. Men Delta väljer att inte komma tillbaka till Stockholm under 2018. Istället får bolagets Köpenhamnslinje utökad trafik.

Delta Air Lines kommer att börja flyga Köpenhamn-New York JFK den 25 maj med dagliga flygningar mellan städerna samtidigt som man uppgraderar matupplevelsen ombord. Samtidigt ger passagerarna tillgång till appar som Facebook Messenger, WhatsApp och iMessage under flygningen. I den förbättrade matupplevelsen ingår en uppgraderad meny samt att man ska servera vin även i Economy och Delta Comfort+, som är Deltas Premium Class.

Förutom en förbättrad upplevelse ombord kommer Delta att öka kapaciteten mellan Köpenhamn och New York JFK då man sätter in en Boeing 767-300 som har plats för 225 passagerare på linjen. Under förra året flög Delta med en blandning av B767-300 och ett mindre B757-200 flygplan, vilket innebär att kapacitetsökningen är marginell.

Annonser

En reaktion till “Delta lämnar Stockholm och satsar på Köpenhamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s