Finnair fördubblar vinsten

aircraft-1421918_960_720
Finnair lyfter mot nya höjder.

För räkenskapsåret 2017 registrerade Finnar ett överskott på 1,68 miljarder kronor, vilket är rekord för flygbolaget och en fördubbling jämfört med året innan. Detta skriver check-in.dk.

Norwegian presenterade i förra veckan ett miljardunderskott före skatt, men för Finnair går det desto bättre. Det finska flygbolaget fördubblade sitt överskott från 85,1 miljoner euro till 169,4 miljoner euro under 2017 vilket är en rekordvinst för Finnair.

 

”2017 var ett framgångsrikt år för Finnair. De gynnsamma affärsmöjligheterna tillsammans med vår växt och med rätt kapacitet, linjenät och produktval är några av anledningarna till det. Vi slutade 2017 mitt i en av den största tillväxtfasen i Finnairs historia och vi planerar att fortsätta vår växt även under 2018”, säger Finnairs koncernchef Pekko Vauramo.

 

Finnar kommer, för att fortsätta växa under 2018, att öka kapaciteten med mer än 15 procent under året där huvuddelen av ökningen kommer att ske under den första halvan. Bolaget förväntar sig att passagerarsiffrorna ska öka i samma takt som den ökade kapaciteten.

Framgångarna under 2017 kommer även att märkas hos Finnairs medarbetare. Flygbolaget har beslutat att betala ut en sammanlagd bonus på 13 miljoner euro till de omkring 5 000 anställda i flygbolaget.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.