Europeiska flygplatser kommer växa långsamt under 2018

Heathrow_T5
London Heathrow Airport som är den största europeiska flygplatsen. (Foto: Warren Rohner)

Europas flygplatser var sysselsatta mer än någonsin tidigare under 2017 med en passagerarökning på 8,5 procent, vilket är den snabbaste ökning på 13 år, men under 2018 kommer passagerarökningen att gå långsammare. Det tror det europeiska flygplatsrådet. 

Det europeiska flygplatsrådet, Airports Council International (ACI) Europe, rapporterar om en ökad passagerarström på 8,5 procent under 2017 för de europeiska flygplatserna. Men under 2018 kommer den kraftiga ökningen, som inte varit så stor på över 13 år, att minska. Tillväxten under 2017 beror främst på en expansion utanför Europa och en fortsatt ökning av flyglinjer inom den europeiska unionen.

Passagerarökningen på flygplatser utanför EU växte i genomsnitt med 11,4 procent under förra året jämfört med en minskning på 0,9 procent under 2016. Det är främst på grund av att ryska och turkiska flygplatser nu registrerar en ökning av passagerare igen samt att flygplaster i Georgien, Ukraina, Moldavien och Island växte med i snitt 20 procent under förra året.

ACI tror dock att tillväxten av passagerare kommer att gå långsammare under 2018 trots att den europeiska ekonomin fortsätter att växa. Det är enligt ACI Europe Director General Olivier Jankovec, ökade oljepriser och flygbolags-sammanslagningar som man tror kommer att hämma tillväxten under 2018.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.