Hit reser svenska resenärer under sportlovet

Jørgen SyversenIMG_6241
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: Jørgen Syversen)

Sportlovet är här och många familjer passar på att resa iväg då skolbarnen är lediga från skolan. Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest bokade utlandsresmålen bland svenska resenärer under sportlovet.

Precis som inför julen hamnar London på förstaplats följt av Malaga på andraplats även när det gäller sportlovsresor. Bland topp fem finns även långlinjedestinationerna New York och Bangkok.

Bland de mest populära sportlovsdestinationerna är sju av tio storstäder och fem av dessa ligger i Europa. London, Barcelona, Amsterdam, Rom och Paris är samtliga klassiska europeiska storstadsresmål som lockar svenska resenärer under hela året. Städerna erbjuder en rik kultur, god mat och stora shoppingmöjligheter. Dessutom ligger de bara några timmars flygresa bort.

Många väljer även att resa längre bort under sportlovet. New York hamnar på fjärdeplats och Bangkok på femteplats. Båda städerna erbjuder storstadspuls i världsklass men lockar i övrigt med helt olika upplevelser. Bangkok är ett solsäkert resmål med en rik asiatisk kultur och spännande kulinariska upplevelser. Staden fungerar i många fall även som utgångspunkt för resenärer som vill ta sig ut i den thailändska övärlden. New York med sina många sevärdheter och stora shoppingmöjligheter fortsätter att vara en av de mest populära destinationerna bland svenska resenärer, oavsett årstid.

”Att både New York och Bangkok finns med bland de fem mest bokade sportlovsdestinationerna visar att många svenskar uppskattar att kunna flyga direkt till långväga destinationer. Vi är glada över att kunna erbjuda våra resenärer ett stort och varierat linjeutbud till konkurrenskraftiga priser i moderna och bränsleeffektiva flygplan”, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

De tio mest bokade destinationerna hos Norwegian bland svenska resenärer under sportlovet (vecka 7, 8 och 9)

1.London

2.Malaga

3.Las Palmas

4.New York

5.Bangkok

6.Barcelona

7.Alicante

8.Amsterdam

9.Rom

10.Paris

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.