Fler aktörer på Lidköping-Hovby

Lidköping
Lidköping Hovby flygplats. (Foto: Lidköping Hovby flygplats)

Ytterligare ett företag etablerar sig på Lidköping Hovby flygplats. Det är Air Service Göteborg som öppnar en ny verkstadsdepå för service och teknisk bokföring av flygmaskiner i Lidköping.

Air Service Göteborg har idag sin verksamhet på Säve flygplats och är ett dotterbolag till Svensk Pilotutbildning, och som nu utökar verksamheten med etableringen på Hovby. På sikt planerar man även återvinning av uttjänta flygmaskiner på flygplatsen utanför Lidköping. Air Service Göteborg underhåller idag främst flygplan från tillverkaren Diamond Aircraft.

”Vi har den senaste tiden märkt ett ökat intresse från flera företag att etablera sin verksamhet på Hovby, och detta är det tredje kontraktet på kort tid som vi skriver,” säger Anders Djup, VD för Lidköping Hovby Flygplats.

Djup säger också att man kommer att renovera start- och landningsbanan på flygplatsen under sommaren då man räknar med en ökad flygtrafik.

Lidköping Hovby flygplats används idag av bland annat Jula som har en Beech King Air 200 baserad på flygplatsen för affärsflyg. Även Lidköping Flygklubb och Lidköping Motorflygklubb använder flygplatsen flitigt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.