Ryanair – Risk för strejk i påsk

Ryanair_aircraft_at_Brussels_South_Charleroi_Airport
Ryanair Boeing 737-800. (Foto: Michal Osmenda)

Det irländska lågprisflygbolaget Ryanair varnar nu för att delar av bolagets flygningar kan komma att bli inställda under påskhelgen på grund av en pilotstrejk. 

Ryanair varnar för att en strejk bland bolagets piloter kan leda till inställda flygningarna under påskhelgen i slutet av mars. Dessutom säger lågprisflygbolaget att man hellre ställer in flygningar än går med på piloternas krav på högre lön. Det skriver check-in.dk.

Enligt Ryanairs VD Michael O’Leary är det inte oväntat att piloterna på bolagets baser runt om i Europa planerar att strejka i samband med påskhelgen som innebär ett ökande av resenärer. O’Leary säger också att han är osäker på om oenigheten trots allt kommer leda till strejker, men förväntar sig samtidigt att några av pilotorganisationerna kommer att ”försöka med det ena eller andra” kring påskhelgen.

I januari meddelade Ryanair att man kommit överens om nya löneavtal med samtliga piloter på bolagets 15 baser i Storbritannien, men att piloter baserade i andra länder inte kunnat enats med flygbolaget. Detta beroende på att piloterna anser att lönerna hos Ryanair inte är tillräckligt bra jämfört med andra lågprisflygbolag som till exempel Norwegian och easyJet.

Ryanair beslutade i december förra året att acceptera piloternas medlemskap i fackföreningar. Detta för att röja undan ett strejkhot för jultrafiken under förra året. Då vek man alltså sig för piloternas krav, och det återstår att se om det blir likadant denna gången.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.