Iran Air börjar flyga till Malmö

Iran_Air_Airbus_A300-605R;_EP-IBA@AMS;09.12.2010_590bf_(5256765079)
Iran Air Airbus A300. (Foto: Aero Icarus)

Malmö Airport får ytterligare en ny flyglinje. Med start i slutet av mars börjar Iran Air att flyga till den skånska flygplatsen från Irans huvudstad Teheran.

Den 31 mars börjar Iran Air att flyga till Malmö Airport från Teheran med en avgång i veckan. Det blir flygningar på lördagar som avgår från Iran klockan 06.30 och ankommer till Malmö klockan 09.40. Returflygningen ska sedan avgå från Malmö klockan 11.10 med ankomsttid klockan 19.10 i den iranska huvudstaden. Flygningarna kommer att flygas med en Airbus A300-600 som har plats för 253 passagerare.

Iran Air flög tidigare till Köpenhamn från Teheran, men sedan det iranska flygbolaget velat ha beväpnade vakter ombord på sina flygningar har man fått stopp från danska Trafikstyrelsen. Detta då Trafikstyrelsen står fast vid att det inte är tillåtet med beväpnade vakter ombord på flygningar till eller ifrån Danmark. Men enligt check-in.dk tänker Sverige annorlunda och det är därför Iran Air väljer att börja flyga till Malmö Airport som endast är belägen 10 mil från Köpenhamn. Enligt check-in.dk använder de svenska myndigheterna en ”don’t ask, don’t tell”-praxis. Myndigheterna i Sverige frågar alltså inte flygbolagen och flygbolagen berättar inte heller.

Malmö-Teheran blir Sveriges tredje linje med Iran Air som sedan tidigare flyger till både Stockholm och Göteborg från Teheran.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.