Växjö nära dubblering av antal passagerare i januari

Bilder från Småland airport i Växjö. Flygplats.Foto Mats Samuelsson.
Växjö Småland Airport. (Foto: Mats Samuelsson)

Januari blev en flygande start för Växjö Småland Airport på 2018. Antalet passagerare som använde flygplatsen dubblerades nästan jämfört med januari förra året, och med nya flyglinjer till Amsterdam och Berlin under våren finns det goda möjligheter till ett nytt passagerarrekord under 2018. 

Antalet passagerare som flög till- och ifrån Växjö Småland Airport under januari var 18 587. Det är den högsta noteringen för januari månad sedan 2001. Ökningen under januari månad 2018 blev hela 92 procent, jämfört med samma månad förra året och nästan en dubblering av antal passagerare. Det är den högsta förändringen procentuellt någonsin för den småländska flygplatsen.

”Januari var återigen en fantastisk månad för flygplatsen och vi kommer fortsätta att se starka tillväxtsiffror under året. Att denna månad var stark, beror mycket på flygplatsens starka utbud av charter och lågprisflyg under vintermånaderna. Gdansk, Skopje och Tuzla är fortfarande relativt nya destinationer, som gör att passagerarna har upptäckt att de kan flyga från vår region istället för att transportera sig till andra flygplatser några timmar bort”, säger Ulf Axelsson, VD på Växjö Småland Airport.

Ökningen av antal passagerare kommer främst från Wizz Air och Ryanairs linjer till Gdansk, Skopje och Tuzla samt chartertrafiken. Under våren tillkommer det ytterligare två nya destinationer från Växjö Småland Airport genom BRA som börjar flyga till Berlin och KLM som börjar flyga till Amsterdam. BRA kommer att flyga två gånger i veckan till Tegel-flygplatsen i Berlin med start 30 mars. KLM börjar flyga till Amsterdam med en daglig avgång från 14 maj. Det ger Småland Airport goda möjligheter att växa rejält under 2018 och sätta ett nytt passagerarrekord.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.