BRA börjar flyga Malmö-Helsingfors

Flygplan AVRO RJ 100 3 160229_0
BRA Avro RJ100 som börjar flyga till Helsingfors från Malmö i mitten av april. (Foto: BRA)

I samarbete med Finnair lanserar BRA en direktlinje mellan Malmö Airport och Helsingfors Vantaa Airport en gång om dagen, sex gånger per vecka. Det blir flyg varje vardag samt på söndagar och det första flyget lyfter den 16 april 2018.

Den nya Helsingforslinjen från Malmö är en codeshare-flyglinje med Finnair och blir därmed bokningsbar via båda flygbolagen. Codeshare innebär att Finnair sätter sin AY-flygkod på BRAs flygningar mellan Malmö och den finska huvudstaden.

Med den nya flyglinjen får skåningarna nu tillgång till Finnairs stora linjenätverk från Vantaa-flygplatsen, och då främst långlinjerna till 19 asiatiska städer men också 100 europeiska destinationer direkt från Malmö Airport.

”Den nya Helsingforslinjen blir via Malmö Airport den snabbaste, smidigaste och enklaste vägen mellan Skåne och Asien. Den öppnar upp för spännande möjligheter både för näringsliv och turism direkt till Skåne från Finland och Asien”, säger Pernilla Lyberg, Regionchef i Malmö för flygbolaget BRA.

Flygningarna kommer att genomförs med en Avro RJ100 från BRA som har plats för 112 passagerare. Flygtiden blir en timme och 45 minuter, med avresa från Malmö klockan 11.45 och avresa från Helsingfors kl 15.30.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.