Bomb stänger London City Airport

36223643076_8c6607389e_b
(Foto: Chiral Jon)

Byggnadsarbetare hittade under söndagen en odetonerad bomb i Themsen nära London City Airport. Detta har inneburit att City-flygplatsen stängdes under söndagskvällen och förväntas att öppnas för flygtrafik tidigast under tisdagsmorgonen. 

En odetonerad bomb från andra världskriget hittades under söndagen i Themsen av byggnadsarbetare i närheten av London City Airport. Detta har inneburit att flygplatsen sedan söndagskvällen är stängd för all flygtrafik då den ingår i en avspärrad zon på dryga 200 meter från bomben.

Flygplatsen förväntas att öppnas som tidigast under tisdagsmorgonen och alla passagerare som drabbats av inställda flygningar under måndagen ska ta kontakt med det flygbolaget man skulle rest med för mer information. Ett av flygbolagen som trafikerar London City Airport är City Jet som under måndagen valde att flytta sina tolv flygningar till och från Dublin till Stansted-flygplatsen utanför London.

London City Airport är den minsta av Londons fem flygplatser och används främst av affärsresenärer och hade under 2017 drygt 4,5 miljoner resenärer. Flygplatsen är idag bas för BA CityFlyer, ett dotterbolag till British Airways och fungerar som en hubb för det brittiska regionala flygbolaget Flybe.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.