Stark start för Skellefteå Airport

800px-Skelleftea_airport
Skellefteå Airport. (Foto: Skistar)

2017 ökade passagerarna på Skellefteå Airport med 50 procent. När nu statistiken för januari 2018 presenterats ser man att den ökningstakten fortsätter. Skellefteå Airport ökade under januari månad antalet passagerare med 9 610 resenärer vilket motsvarar en ökning på 47 procent.

Under 2018 kommer Skellefteå Airport att slå flera olika rekord, detta skriver flygplatsen i ett pressmeddelande. Aldrig tidigare har flygplatsen haft så många avgångar, så många flygbolag eller så många destinationer. Dessutom kommer troligen passagerarrekordet från 2017 att slås.

”Bra flygkommunikationer är oerhört viktigt för vår regions tillväxt och utveckling. Den utveckling vi haft har inneburit nya möjligheter för oss att resa ut i världen eller för omvärlden att komma till Skellefteå och svenska Lappland”, säger Robert Lindberg VD på Skellefteå Airport.

2018 kommer att präglas av stora ombyggnader och investeringar. I planerna finns en utbyggnad av rullbanan samt en ombyggd flygplatsterminal.

”Förlängningen av rullbanan planeras i sommar men vi har redan nu påbörjat planeringsarbetet för en utbyggd terminal som ska kunna hantera framtidens passagerarvolymer och trafik till flera olika destinationer”, säger Robert Lindberg.

Under förra året växte Skellefteå Airport mest av alla flygplatser i landet med en ökning på 50 procent. Antalet passagerare gick från dryga 280 000 år 2016 till 421 649 passagerare under 2017. En nyhet för 2018, och som ska bidra till ännu fler passagerare under året är en ny flyglinje till Malaga som ska flygas av SAS med Airbus A320neo-flygplan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.