SAS anpassar sig till efterfrågan

SAS_B737-600_LN-RPA_Schiphol_6122006
SAS Boeing 737-600. (Foto: Bastiaan)

I linje med SAS strategi att anpassa trafiken efter säsongsförändringarna i efterfrågan, minskade SAS i januari 2018 kapaciteten. Dock minskade även antal passagerare i den generellt sett passagerarsvaga månaden januari. 

Under januari flög totalt 1,9 miljoner passagerare med SAS. Det är en minskning med 5,5 procent jämfört med samma månad förra året. Enligt SAS beror detta på att man fortsätter att anpassa kapaciteten efter efterfrågan och erbjöd därför fyra procent färre flygavgångar under januari i år jämfört med januari 2017. Dessutom pågick SAS 70-årskampanj under förra året vilket bidrog till ett ökat antal resenärer under 2017. Något som SAS inte mäktar med att behålla under årets första månad.

”Vi fortsätter att anpassa produktionen efter säsongsförändringarna i efterfrågan i enlighet med vårt omställningsarbete. Det innebär att vi under januari, som är en typisk lågsäsongsmånad, minskat produktionen. Trafiken har under de tre senaste månaderna utvecklats i linje med våra förväntningar”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Beläggningen på SAS flygplan i linjetrafiken minskade även den under årets första månad jämfört med 2017, och landade på låga 63,9 procent under 2018. Det resulterade i en minskning med 5,1 procentenheter jämfört med januari förra året. En ljuspunkt för SAS under januari var att samtidigt som man minskade kapaciteten med 2,1 procent på långlinjerna ökade antalet passagerare med drygt elva procent.

SAS kommer de kommande månaderna fortsätta att anpassa produktionen efter säsong genom att öppna upp nya resmål som Madeira, Chambery och Genua.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.