Flygplan har kraschat utanför Moskva

AN148Saratov
Flygplanet, en An-148, med registreringen RA-61704 som kraschat utanför Moskva. (Foto: Papas Dos)

En sju år gammal Antonov An-148 med 71 personer ombord uppges ha kraschat under stigning strax efter start på Domodedovo-flygplatsen utanför Moskva. 

En Antonov An-148 från det ryska flygbolaget Saratov Airlines lyfte från Domodedovo-flygplatsen utanför Moskva klockan 13.57 lokal tid på söndagen, och befann sig enligt data från Flightradar24 i luften under 30 minuter. Statliga nyhetsbyråer i Ryssland uppger att flygplanet därefter kraschat vid byn Argunovo som ligger sydost om den ryska huvudstaden.

Det ska ha funnits 71 personer ombord, varav sex besättningsmedlemmar, på flygningen med namnet 6W 703 som var planerad att flyga till Orsk, en stad nära den ryska gränsen till Kazakstan. Enligt vittnen ska planet brunnit innan det störtade och den ryska statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax uppger att ingen ombord hade någon chans att överleva kraschen.

Saratov Airlines är ett ryskt flygbolag som flyger till 28 destinationer i främst Ryssland, men även Armenien och Georgien. Flygbolaget har inte varit inblandat i några tidigare olyckor, men fick under 2015 en reprimand från ryska flygmyndigheter sedan man tummat på säkerheten. Flygplanet, en An-148 med registreringen RA-61704 är enligt Flightradar24 sju år gammalt och har flugit hos Saratov Airlines i ett år.

Flygplanstypen An-148, från den ukrainska flygplanstillverkaren Antonov, har tidigare varit med om en flygplanskrasch, då i samband med en testflygning ovanför Belgorod år 2011 och alla ombord omkom.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.