Swedavia öppnade 2018 med fler passagerare

ARNterm2
Stockholm Arlanda Airport som är en av Swedavias tio flygplatser. (Foto: Stefan Sjögren)

Över 2 900 000 passagerare flög till eller från Swedavias tio flygplatser under januari 2018, vilket är en ökning med två procent jämfört med motsvarande månad 2017.

Swedavias tio flygplatser i landet svarade tillsammans för en passagerarökning med två procent under januari 2018 jämfört med samma period förra året. Det innebär att drygt 2,9 miljoner passagerare använde det statliga bolagets flygplatser under årets första månad.

På alla tio flygplatser noterades små förändringar, med störst ökning av passagerare på Malmö och Åre Östersund Airport. På Malmö Airport ökade antalet resenärer med 156 000 och på Åre Östersund Airport använde 46 000 fler resenärer flygplatsen än under januari förra året.

Utrikesresenärerna på flygplatserna ökade med över tre procent till över 1 900 000 stycken och antalet inrikes resenärer ligger kvar på i princip samma nivå som januari år 2017, 1 006 000 passagerare. På de flygplatser där utrikestrafiken är störst, Arlanda och Landvetter ökade de totala antal passagerare med två procent.

En nyhet på Malmö Airport under vintern och våren är att Swedavia i samarbete med Nationalmuseum ställer ut smart svensk design på flygplatsen som bland annat innefattar svenska designprodukter inom digital kommunikation, digital produktion samt design för hållbar utveckling.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s