Norrköping: 2017 bra – 2018 ska bli bättre

NRKTorn
Norrköping Airport. (Foto: Norrköping Airport)

2017 blev ett framgångsrikt år för Norrköping Airport. Trots oroligheter i världen och därmed minskat flyg till Turkiet så ökade antalet passagerare på flygplatsen med över 5 000 passagerare till nästan 105 000 men 2018 ska bli ännu bättre. I alla fall om man får tro flygplatsen. 

Bakgrunden till framgången under förra året är Norrköpings förtroende hos researrangörer och den nystartade reguljärlinjen till München med BMI Regional samt Lufthansa. Totalt flög knappa 105 000 resenärer till eller ifrån Norrköping Airport under 2017, och från flygplatsen är man övertygad om att 2018 ska bli ännu bättre.

”Reguljärlinjen har utvecklats mycket bra efter en trevande inledning. Med två avgångar per dag sedan i april och en ny och bättre tidtabell sedan 1 november så tycks fler och fler upptäcka vad smidigt det är att resa från Norrköping till eller via München. Från en ganska låg nivå startåret 2016 så har antalet resande fördubblats under 2017”, säger Håkan Liljeblad, ordförande i Norrköping Airport AB.

Norrköping har Sveriges fjärde största charterflygplats och egentligen borde den minskade chartertrafiken från Sverige på grund av oroligheterna i östra medelhavsregionen därför slå hårt mot utbudet.

Under 2018 märks det tydligt att flygplatsen uppskattas av researrangörerna. Turkiet kommer tillbaka på bred front med flera researrangörer. I utbudet finns även 5 andra nya resmål. Det är därmed tydligt att resenärernas uppskattning av möjligheten att flyga från Norrköping besvaras av de som bestämmer om nya resmål.

”Det är överväldigande att se den satsning som sker på flygplatsen med en riktigt bra tidtabell för Münchenflyget och alla dessa nya resmål. 2018 kommer passagerarantalet att explodera”, säger Sten Norinder VD på Norrköping Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.