Kongo-Kinshasa tvingar Brussels Airlines att flyga mindre

Brussels_Airlines_Airbus_A330-300_stijgt_op_op_Brussels_Airport
Brussels Airlines Airbus A330. (Foto: Siwtme)

Relationen mellan Kongo-Kinshasa och den tidigare kolonialmakten Belgien har nått en ny bottennivå sedan regeringen i Kongo beordrat Brussels Airlines att minska sina flygningar till landet. 

Sedan presidenten i Kongo-Kinshasa Joseph Kabila vägrat att hålla löftet om ett val under 2016 har relationerna mellan Kongo-Kinshasa och den tidigare kolonialmakten Belgien nått nya bottennivåer. Det har nu drabbat flygtrafiken mellan länderna då Brussels Airlines blivit beordrade av Kongo-Kinshasa att med omedelbar verkan dra ner på sina flygningar mellan Bryssel och Kinshasa N’djili Airport.

Detta innebär att Brussels nu flyger fyra gånger i veckan med en Airbus A330 till det afrikanska landet jämfört med sju avgångar per vecka tidigare. Beskedet om att flygbolaget var tvungna att minska antalet avgångar fick man i ett brev från generaldirektören för den kongolesiska luftfartsmyndigheten, Jean Tshiumba Mpunga. Sedan ska Brussels Airlines blivit uppkallade till luftfartsmyndigheten och där fått den nya tidtabellen med fyra avgångar i veckan godkänd.

Enligt AFP ska Brussels Airlines ha accepterat reduceringen av flygningarna och sagt att man ska hjälpa de drabbade resenärerna med ombokningar till andra flygningar.

Presidenten i Kongo-Kinshasa, Joseph Kabila, skulle ha lämnat ifrån sig makten i landet i december år 2016 efter en överenskommelse från år 2006, men det har han inte gjort. Sedan dess har det varit instabilt i Kongo-Kinshasa och man har fått kritik från EU och Belgien vilket regeringen i det afrikanska landet svarat på genom att tvinga Belgien att stänga ”Schengen House”. ”Schengen House” var ett avtal mellan Kongo-Kinshasa och Belgien gällande visa-ansökningar till Schengenländer för kongoleser.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.