Fler flyger Finnair

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Finnair Airbus A320. (Foto: Anna Zvereva)

Finnair är inne i en period av tillväxt som bolaget aldrig tidigare haft. Under årets första månad ökade antalet passagerare med över 15 procent. 

En fortsatt ökande trafik till Asien bidrar till att Finnair är inne i en tillväxt period med en rasande takt, och bolaget växer som aldrig förr. I januari ökade antalet passagerare med 15,6 procent, vilket innebär att 965 700 personer reste med Finnair. Asientrafiken ökade mest, 23,2 procent, men även Nordamerikatrafiken ökade ordentligt, med 18 procent.

Dessutom ökade även antalet passagerare på Europalinjerna och inrikes med 14 respektive 13,1 procent. Dock fick punktligheten stryka på foten på grund av svårt vinterväder i Helsingfors och endast 69,4 procent av Finnairs flygningar ankom i tid.

På Europatrafiken ökade kapaciteten med 8,6 procent (ASK) främst genom en ny flyglinje till Reykjavik och fler flygningar till Stockholm, Köpenhamn samt Berlin. Dessutom satte Finnair in mer kapacitet från Lappland till Paris, London och Zürich. Finnair ökade trafiken till Stockholm Bromma med fem nya avgångar per vecka som flygs av BRA med en ATR 72.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.