Oskarshamns flygplats blir kvar

File:Oskarshamn Airport.jpg
Oskarshamns flygplats ska leva kvar trots beslut om nedläggning under slutet på förra året. (Foto: Skistar)

Nya ägardirektiv och en kommunledning som tvärvänder gör att Oskarshamns flygplats blir kvar med dagens tekniska standard som möjliggör flygtrafik främst i form av allmänflyg.

Det är tre politiska partier i Oskarshamns kommun som har valt att riva upp kommunens beslut om att lägga ned Oskarshamns flygplats. Detta gör att flygplatsen kommer fortsätta med dagens tekniska standard som möjliggör att bland annat Oskarshamns flygklubb kan fortsätta med sin verksamhet.

Förutom att låta flygplatsen finnas kvar ändras också ägardirektiven. Det ska möjliggöra att flygplatsens drift kan skötas av en extern aktör istället för UTAB, som är ett kommunägt bolag.

Oskarshamns kommun planerade att avveckla flygplatsen på grund av ett årligt underskott på en miljon kronor. Dessutom planerade man att sälja flygplatsen till en nederländsk tomatodlare som skulle använda marken till tomatodlingar.

Oskarshamns flygplats har sedan starten 1970 haft trafik till Stockholm i flera omgångar och sist flög Skyways och Direktflyg med Jetstream 32 två gånger per dag till Arlanda. Men bristande lönsamhet tillsammans med en dåligt tidtabell gjorde att man valde att sluta flyga från Oskarshamn.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.