Norwegian fortsätter att växa under 2018

David Peacock_4
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: David Peacock)

I januari flög över 2,3 miljoner passagerare med Norwegian, en ökning med 11 procent jämfört med samma månad förra året och bolaget håller i ökning av antal passagerare från förra året.

Det är Norwegians interkontinentala linjer som växer mest med hela 55 procent jämfört med samma månad föregående år. Totalt valde 2 333 932 passagerare att flyga med Norwegian i januari vilket är 223 356 fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten ökade med 29 procent och kapacitetstillväxten ökade med 30 procent. Kabinfaktorn var på 82 procent vilket är en nedgång med en procentenhet.

”Vi är nöjda över att trafiktillväxten fortsätter i januari, en månad som traditionellt sett präglas av lägre efterfrågan. Den globala expansionen fortsätter och det är flygningarna mellan Europa och USA som bidrar mest till tillväxten. Liksom tidigare år flyger Norwegian även mellan storstäder på den amerikanska östkusten och de karibiska öarna Martinique och Guadeloupe. På det sättet utnyttjar vi flottan bättre när det är lågsäsong i Europa”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 98,9 procent av de planlagda flygningarna i januari och hade en punktlighet på 72,4 procent. Punktligheten blev kraftigt påverkad av väderförhållandena vid flygplatserna i Oslo, London och New York.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan under 2018. I januari levererades en fabriksny Boeing 737-800 och en Boeing 787-9 Dreamliner. Totalt i år får Norwegian leverans av 11 Boeing 787-9 Dreamliner, 12 Boeing 737 MAX och två Boeing 737-800. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.