Washington ny destination när Norwegian börjar flyga Airbus

A321-Norwegian
Norwegian Airbus A321LR. (Foto: Airbus)

När Norwegian under nästa år har Airbus A321LR i flottan kommer bolaget att börja flyga till Washington D.C.-området från centrala Europa vilket innebär en ny destination i USA samt möjligheten till ett flertal nya i Europa.

Infasningen och flygplaneringen av Norwegians första flygplan från Airbus är i full gång och enligt Flightglobal kommer det norska bolaget att börja flyga till Washington D.C-området i USA från destinationer i centrala Europa.

Norwegian har idag en order på 30 Airbus A321LR-flygplan och enligt tidigare uppgifter planerar man att flyga en del av flygplanen på egna linjer samt leasa ut resterande flygplan. När flygningarna med A321LR kommer igång under nästa år är det troligtvis Baltimore-flygplatsen som Norwegian ska flyga till.

Flygplatsen som betjänar Baltimore används idag flitigt av lågprisflygbolag, främst Southwest Airlines, och marknadsförs som Baltimore-Washington International Airport, men det finns även andra alternativ som Dulles-flygplatsen utanför Washington som är en hubb för United och som är den flygplatsen som idag tar hand om långlinjer till Washington-området. Tänkbara destinationer att flyga från i Europa är enligt Norwegians kommersiella chef Thomas Ramdahl, Berlin, Budapest, Prag och Bryssel.

Airbus A321LR-version av A321neo är tänkt att ersätta dagens Boeing 757-flygplan och intresset för A321LR har varit stort, vilket gjort att Boeing nu funderar på att återuppta produktionen av B757-flygplanen.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.