Nytt långlinjebolag redo för start i Belgien

Air Belgium A340
Air Belgium Airbus A340. (Foto: Air Belgium)

Ett nytt flygbolag som ska flyga långlinjer från Belgien, Air Belgium, har nu kommit med besked om att flygningarna ska starta under våren i år med en linje till Hong Kong.

Air Belgium är ett av få nystartade långlinjeflygbolag, flygbolaget startades upp under 2016 efter att namnet Air Belgium vilat i 16 år. Det gamla Air Belgium flög från Bryssel till destinationer runt Medelhavet, men det nya Air Belgium är alltså något helt annat med långlinjer på agendan.

Den första flyglinjen för Air Belgium kommer att flyga från Bryssel South Charleroi Airport till Hong Kong. Charleroi-flygplatsen ligger sex mil söder om Bryssel och används idag flitigt av främst Ryanair och Wizz Air, Charleroi har dock inga långlinjer idag.

Bryssel-Hong Kong linjen kommer att flygas med en Airbus A340 som ska anlända till Charleroi-flygplatsen under mitten av februari för att sedan börja flyga till Hong Kong i mars. Förutom att flyga till Hong Kong planerar Air Belgium även att flyga till andra destinationer i Kina och övriga Asien med totalt fyra Airbus A340-flygplan.

I samband med Air Belgiums första flygningar kommer Charleroi-flygplatsen även att bygga en premium-del i Terminal Sud för att ”möta behoven från business- och premiumresenärer”. Detta skriver Air Belgum i ett pressmeddelande.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.